h1

Een dag verkeersbrigadier

woensdag 6 juni 2007

brigadier-1.jpgTussen de vele andere campagne-activiteitein in, ben ik deze ochtend van dienst geweest als verkeersbrigadier in een basisschool in Kortrijk. Ik mocht de kinderen (en sommige ouders) veilig laten oversteken en daarbij het doorgaand verkeer tegenhouden. Deze nieuwe werkervaring kaderde in het sp.a-beleid veilig verkeer en veilige schoolomgeving. Het was Verkeersminister Renaat Landuyt die niet zo lang geleden de zone 30 in alle schoolomgevingen installeerde en dat gebeurde niet zonder enige tegenstand. Vandaag is het goed om te zien of de 30-kilometergrens wordt gerespecteerd en of er andere maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid van kinderen te verbeteren.

Verkeersbrigadier, het is een job waarbij je bijzonder aandachtig moet zijn want het risico komt uit alle hoeken. Proficiat overigens aan de vele verkeersbrigadiers die elke dag in het getouw zijn in al die scholen in het land.

Enkele observaties. De meeste mensen respecteren graag de snelheidsgrens en stoppen bijna spontaan aan de oversteekplaatsen. Sommige jongeren met brommertjes proberen er toch door te glippen. Steeds meer leerlingen komen met de fiets, het resultaat van een fietscampagne van de betrokken school. En de school zelf pleit voor nu en dan wat politietoezicht om de 30-grens te respecteren. Tevens wordt aan de stad gevraagd of er een herinrichting van de verkeersstromen kan komen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: