h1

Een post pakken

vrijdag 30 november 2007

Op 11 juni, daags na de federale verkiezingen, debatteerden we in de Kortrijkse gemeenteraad over de sluiting van postkantoren. Ik kondigde toen aan dat er, ook in Kortrijk, nog een reeks sluitingen zou volgen. Het gevolg van de volledige liberalisering van de postsector in Europa waardoor bedrijven zo concurrentieel mogelijk moeten zijn om te overleven. De meeste postkantoren in dit land zijn verlieslatend en daarom moeten ze dicht.

Stefaan De Clerck stelde de oprichting voor een een werkgroep met vertegenwoordigers van alle partijen en van de administratie.

Vandaag is het zover, het nieuws is bekend. Kortrijk houdt nog maar twee van zijn negen postkantoren over (Kortrijk Centrum in de Albertstraat en Marke), de aangekondigde werkgroep is nog nooit samengekomen. Toch zou dat nuttig zijn, ondermeer om geschikte Postpunten (ter vervanging van de gesloten postkantoren) te vinden. Zo is de sluiting van het kantoor in Heule uitgesteld omdat er nog geen Postpunt is. Straks sluit ook het kantoor Sint-Elisabeth (in de Burgemeester Danneelstraat), maar ook hier is nog geen vervangend Postpunt gevonden.

Schepen Jean de Bethune (één van de twee schepenen door De Clerck aangeduid om in de werkgroep te zetelen) zegt in de krant dat de beslissingen nog omkeerbaar zijn maar dat men “op documenten wacht”. Het moet naïeveteit of onwetendheid zijn want de beslissing van de post ligt vast. Meer nog, eind juni al werd de burgemeester tijdens een persoonlijk gesprek met de leiding van de Post hiervan op de hoogte gesteld.

Laat ons nu maar snel bijeenkomen en zien hoe we kunnen helpen aan een optimalisering van de dienstverlening van de post in Kortrijk.

Advertenties
%d bloggers liken dit: